Visie Winnen&Co BV

Het is de hoogste tijd dat vastgoed betrokkenen het verdienen van geld (profit) gelijk stellen aan het afleggen van verantwoording aan de aarde (planet) en het betrekken van de gezondheid van de gebruikers (people). Deze uitgangspunten vormen de kern van de activiteiten en ontwikkelingen die Winnen&Co BV uit voert. Investeren in duurzaamheid kost op de korte termijn altijd meer geld en dus levert de ontwikkelaar er winst op in. Echter op de lange termijn levert het winst op: winst doordat bewoners minder energie kosten betalen -nu, maar vooral in de toekomst, winst voor het milieu en winst voor de gezondheid van de bewoner. Momenteel is het nog niet mogelijk om deze extra waarden in verhoogde opbrengsten gekapitaliseerd te zien. Het gevolg is zodoende dat vooral de bewoner het profijt zal ervaren, en de ontwikkelaar tevreden kan terug kijken.

Gietermans & van Dijk architecten (architect)

Urban Villas met karakter
De urban villas zijn ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Gietermans & van Dijk. Wim Gietermans over het ontwerp:

De opdracht voor de woningen begon voor ons bureau als een normale opdracht, met als extra dimensie het feit dat het een locatie betrof in ons ‘eigen’ stadsdeel Westerpark, waar het bureau al sinds de oprichting in 1996 gevestigd is.
Al snel ontstond het idee om het halfopen bouwblok een eenduidige beëindiging te geven middels een strak vormgegeven wand waarachter afwisselend tuinen en bebouwing gesitueerd zijn.

Tijdens de uitwerking van het plan kwam de opdrachtgever met het verzoek niet alleen de principes van energiezuinig bouwen toe te passen, maar ook waar mogelijk te kiezen voor ecologische bouwmaterialen en biologische toepassingen.
Een aantal sessies met opdrachtgever en adviseurs heeft er toe bijgedragen dat met ecologische bouwmaterialen toch het strakke, moderne uiterlijk van de eerste schetsen gerealiseerd kon worden.